POLÍTICA
Política 02/02/2013

El PSOE reclama a Mato que expliqui al Congrés els pagaments de Gürtel

Els socialistes han registrat la petició a la cambra baixa després que un informe de la Udef revelés ahir els pagaments efectuats per la trama corrupta

Efe
1 min

MadridEl PSOE ha demanat que la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Ana Mato, expliqui al Congrés els pagaments de viatges i diverses despeses personals i familiars a càrrec de la trama Gürtel entre els anys 2000 i 2004. El grup parlamentari socialista ha registrat al Congrés una sol·licitud de compareixença urgent de Mato després que aquest divendres es conegués un informe policial amb noves dades de despeses de viatges i regals pagats per la xarxa Gürtel a l'exalcalde de Pozuelo de Alarcón Jesús Sepúlveda, exmarit de la ministra, que apareix com a receptora d'alguns dels regals i pagaments.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'informe, notificat pel jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz, reflecteix pagaments d'hotels, lloguer de cotxes i bitllets d'avió a nom de Sepúlveda -imputat en el cas Gürtel-, la seva exdona i diversos membres de la seva família.

L'entorn de Mato ho desmenteix

Fonts pròximes a la ministra de Sanitat han assegurat a Efe que Mato no ha rebut en cap moment cap regal, ni mai se li ha pagat cap viatge. Per la seva banda, l'exalcalde de Pozuelo, en un comunicat remès a Efe, va desvincular rotundament la seva exdona de les seves activitats econòmiques i professionals i va recalcar que totes les seves decisions econòmiques i els moviments dels seus comptes són de la seva exclusiva responsabilitat.

stats