POLÍTICA
Política 18/07/2013

El PSOE demanarà la compareixença del president del TC per haver ocultat la seva afiliació al PP

Els socialistes deploren que la informació hagi transcendit "per un procés judicial" en referència al cas Bárcenas

Europa Press
1 min
El TC estudiarà què fer amb la declaració de sobirania malgrat que no és una llei.

BarcelonaLa portaveu del Grup Socialista al Congrés, Soraya Rodríguez, ha anunciat aquest dijous que el PSOE demanarà la compareixença al Congrés del president del Tribunal Constitucional (TC), Francisco Pérez dels Cobos, perquè expliqui per què va ocultar la seva condició de militant del PP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a Cuatro, preguntada sobre les informacions que indiquen que Pérez dels Cobos va pagar quota de militant del PP, la portaveu ha criticat que ocultés la seva afiliació al PP i que s'hagi descobert "per una documentació aportada i per un procés judicial", en referència als papers de Bárcenas.

La Constitució "és clara"

En aquesta línia, Rodríguez ha manifestat que "la Constitució és clara en aquest assumpte", i, per aquest motiu, abans d'assumir la seva condició de magistrat del Tribunal Constitucional, Pérez Cobos va haver de deixar "de ser militant del PP", ha assenyalat.

En referència a les declaracions del magistrat i de dirigents del partit que neguen la il·legalitat d'aquestes quotes, la portaveu ha explicat que, al seu parer, "no es pot ser militant d'un partit polític" mentre s'assumeix aquest càrrec al TC. El PP s'aferra a la llei orgànica del TC per justificar la legalitat de la militància de Pérez de los Cobos.

stats