Política 20/03/2018

El PSOE intenta vetar la compareixença de la seva vella guàrdia a la comissió territorial del Congrés

Guerra, Ibarra, Laborda i Bono havien d'assistir-hi, però els socialistes no els hi volen

Dani Sánchez Ugart
1 min
Una gallina prediu el futur d'Urdangarin

MadridEl PSOE ha intentat vetar la compareixença de la seva vella guàrdia a la comissió del model territorial pactada amb el PP a canvi del seu suport al 155, fet que ha provocat la gesticulació de Cs, que amenaça de deixar la comissió. En concret, el partit s'ha oposat a la citació d'Alfonso Guerra, Juan Carlos Rodríguez Ibarra, Joan José Laborda i José Bono, tots ells pesos pesants del socialisme dels 90 i actualment crítics en la seva majoria amb l'actual direcció del partit, que lidera Pedro Sánchez.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De moment, el PP ha donat suport a la no citació dels expolítics socialistes, fet que ha provocat la gesticulació de Ciutadans, que amenaça fins i tot d'aixecar-se de la comissió, que havia de desembocar en una proposta de reforma constitucional, però que no compta amb la participació dels independentistes ni dels nacionalistes del PNB. El partit d'Albert Rivera és qui havia proposat en primera instància els expolítics socialistes, tot i que el PP li va donar suport; ara simplement diu que s'oposa a citar-los, però no descarta fer-ho en un futur.

La portaveu del PSOE, Margarita Robles, ha explicat que "Ciutadans haurà d'explicar per què fa aquestes propostes", i ha justificat que la seva prioritat és que hi acudeixin els presidents autonòmics, els expresidents del govern espanyol i el mateix Mariano Rajoy, abans que es compleixi el termini de sis mesos per a la caducitat de la comissió d'investigació, amb la qual cosa ha donat a entendre que la compareixença de la vella guàrdia no és prioritària.

stats