CONVENCIÓ DEL PSOE
Política 29/01/2011

El PSOE aprovarà un document que limita l'autogovern de les autonomies

El text xoca amb les tesis federalistes del PSC

Joan Rusiñol / Sara González
1 min
José Blanco pujant a l'escenari organitzat pel PSOE a Saragossa

SaragossaEl document que la convenció autonòmica del PSOE aprovarà a Saragossa demà posa fre a una part important de les iniciatives d'autogovern de les comunitats autònomes. La consigna: concertació de serveis i, en alguns casos, harmonització legislativa, un full de ruta que xoca frontalment amb les tesis federalistes dels socialistes catalans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El document, que ha avançat Catalunya Ràdio, inclou propostes com la d'establir una única targeta sanitària per tot l'estat espanyol i la creació d'òrgans únics interautonòmics en substitució dels organismes anàlegs ja existents a les comunitats, com ara les agències d'avaluació i acreditació educativa i universitària (A Catalunya, l'Agència de Qualificació Universitària).

Com bé va avançar el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, l'harmonització també es buscarà en les llicències d'horaris comercials i protecció del consumidor, així com la coordinació de les xarxes d'ocupació de tota Espanya.

Tal i com han explicat els socialistes avui, l'objectiu és garantir la "igualtat de tots els espanyols visquin on visquin" i de posar "les comunitats autònomes al servei dels grans objectius" de l'estat espanyol.

stats