Política 11/04/2011

El PSOE no dóna "transcendència ni importància" a la consulta

El partit de Rodríguez Zapatero evita enfrontar-se amb el PSC pel fons de competitivitat

Miquel Codolar
1 min

El PSOE no vol donar cap "transcendència ni importància" a la consulta sobre la independència. El secretari d'Organització del PSOE, Marcelino Iglesias, ha recordat que la consulta sobre la independència "no és vinculant i no té cap valor jurídic" i el PSOE "no és partidari d'aquestes consultes". No ha volgut pronunciar-se sobre la participació del president del Govern, Artur Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Nadal no sorprèn al PSOE

Pel que fa a l'actitud del president del grup del PSC al Parlament, Joaquim Nadal, que ha garantit al PSC que està disposat a desmarcar-se del PSOE al Congrés per defensar que el govern espanyol pagui els 1.450 milions d'euros del fons de competitivitat, Iglesias no ha volgut respondre, indicant que "el que ens va resultar sorprenent no són les declaracions de Nadal sinó l'actitud de Rajoy al viatge a Catalunya". Pel que fa a la negociació, ha dit que s'està negociant entre governs, des d'on s'ha d'interpretar el contingut de la llei.

La precampanya "funciona bé"

Iglesias ha dit que els actes de precampanya "estan funcionant bé a totes les autonomies" i ha mostrat satisfacció perquè "tenim un partit activat, amb ganes d'anar a totes". "Pensem que farem una bona campanya i tindrem un bon resultat a les eleccions", ha dit.

Que Rajoy faci com Merkel

Pel que fa a la reunió del líder del PP, Mariano Rajoy, amb la cancellera alemanya, Angela Merkel, Iglesias ha demanat al PP que com va fer Merkel reconegui que les mesures que ha pres el govern espanyol són positives perquè no passi com a Portugal, que l'oposició conservadora va obligar al país a haver de demanar el rescat.

stats