Política 04/07/2018

El PSOE emmarca en la normalitat l'apropament dels presos polítics

El PP considera que l'acostament és un peatge que el PSOE ha de pagar per la investidura de Sánchez

Ara
2 min
Teresa Cunillera aquest dimecres a Tarragona

BarcelonaContinuen les reaccions a l'apropament dels presos polítics a Catalunya. Des de les files del PSOE, el president de la Junta d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, no veu cap problema en el trasllat, ja que "no significa ni un sol pas enrere en tot el que té a veure amb la unitat d'Espanya, ni amb la igualtat de drets i deures", ha afirmat aquest dimecres. Fernández Vara emmarca la mesura en la "normalitat" i considera que els familiars no han de patir per la situació dels presos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president de la Junta d'Extremadura defensa l'acostament argumentant que "el jutge ha estimat que no hi ha cap inconvenient", i ha recordat que el trasllat és viable perquè la fase d'instrucció ja està tancada.

"Jo crec que seria bo que ens anéssim acostumant a viure en algun tipus de normalitat; tant és així que ens hem acostumat a viure en l'excepcionalitat", ha assegurat Fernández Vara, i ha afegit que creu que les persones han de poder "anar a la presó que vulguin, o que puguin ser tan a prop com sigui possible de la seva família", tot i que ha remarcat que això només hauria de tenir una excepció: "Els delictes de terrorisme".

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, també ha emmarcat en la normalitat l'apropament dels presos. Cunillera ha assegurat que el govern de Sánchez ha actuat "amb la llei" i per complir amb una "obligació" amb el trasllat dels presos. També ha mostrat confiança en la gestió que farà la Generalitat de la situació: "Estic absolutament convençuda que la Generalitat farà el mateix amb la gestió penitenciària dels presos".

El PP continua mostrant-se contrari a l'apropament

L'exvicepresidenta del govern espanyol Soraya Sáenz de Santamaría ha mostrat el seu desacord amb l'apropament dels presos en una entrevista a Onda Cero aquest dimecres. "Ha passat una moció de censura [Sánchez] i la primera mesura que ha pres és enviar els presos a Catalunya, on la gestió de les presons la té la Generalitat. Aquí ho deixo", ha assegurat, en una clara mostra de malfiança.

La vicesecretària d'Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, ha assegurat que el govern està "donant aire i victòries morals" als independentistes, i ha afegit que els sobiranistes "s'estan cobrant el preu" per haver posat Sánchez a la Moncloa. Levy també ha acusat el govern espanyol d'estar "interessat a acontentar els independentistes, i molt especialment els polítics que són a la presó per haver comès il·legalitats".

El president de la Comunitat de Madrid, Ángel Garrido, també lamenta la decisió del trasllat dels presos, i l'ha qualificat de "gravíssim error". També ha coincidit amb Levy que és un dels preus que ha de pagar el PSOE per la investidura de Sánchez.

stats