Política 26/07/2014

Navarro, Chacón i Batet, quota catalana a l'executiva del PSOE

Pedro Sánchez els ha escollit com a representants del PSC. "N'ha triat tres dels nostres millors", assenyala Iceta

J. Rusiñol / M. Ferrer
1 min
Pere Navarro

MadridPere Navarro, Carme Chacón i la diputada Meritxell Batet seran la quota catalana a l'executiva del PSOE. Així ho ha confirmat aquest dissabte el secretari general del PSC, Miquel Iceta, en arribar al congrés extraordinari del partit que se celebra a Madrid i que ratificarà aquesta tarda Pedro Sánchez com a secretari general de la formació socialista. "N'ha triat tres dels nostres millors", ha assenyalat Iceta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A poc a poc es van coneixent els últims detalls de tots els càrrecs de la nova executiva. Els 1.036 delegats reunits aquest cap de setmana a l'hotel Auditorium de Madrid aprovaran diumenge l'executiva que ha dissenyat Pedro Sánchez, tot i que només se'ls permet votar-hi a favor o abstenir-se. El nou secretari general espera que passi amb un 80% dels vots a favor.

L'equip de Sánchez seguirà presidit per un andalús. Fonts socialistes van confirmar divendres que Micaela Navarro, presidenta del PSOE a Andalusia des de l'any passat, es convertirà en la primera dona a liderar els socialistes en 135 anys d'història de la formació.

La presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, finalment no ha volgut entrar a l'executiva, tot i que, com avancen diversos mitjans madrilenys aquest dissabte, ha acceptat presidir el nou consell polític federal del PSOE.

Andalusia, doncs, la federació més gran del partit, continuarà tenint un pes fonamental. Tant en l'executiva com en les reunions dels 'barons' autonòmics.

stats