Política 21/09/2011

El PSOE espera guanyar les eleccions si mobilitza 3,5 milions d'indecisos

Una anàlisi del Comitè Electoral dels socialistes conclou que el transvasament de vot al PP és "irrellevant"

Acn
2 min

MadridL'equip electoral d'Alfredo Pérez Rubalcaba no dóna per perdudes les eleccions del 20-N malgrat les enquestes que situen el PP per sobre de la majoria absoluta. Un anàlisi elaborat pel Comitè Electoral del PSOE conclou que la remuntada és possible i que "pot haver-hi fins a un 30% de les persones que van votar al PSOE al 2008 que estan indecises". Això són 3,5 milions de votants que van donar suport a Zapatero al 2008 i que ara es plantegen no acudir a les urnes o votar a altres formacions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Malgrat aquesta última possibilitat, els socialistes consideren que el transvasament de vots al PP és "irrellevant" de manera que "una part important de la campanya se centrarà en convèncer aquest electorat". Segons fonts del Comitè Electoral, la precampanya "s'està desenvolupant molt satisfactòriament" i l'aposta del candidat Rubalcaba per una nova política fiscal que suposi més esforç per als que tenen més recursos "ha entrat com un canó" no només al debat polític, sinó a tota la societat.

A més, els socialistes consideren que la defensa de les grans polítiques socials "amenaçades pel PP" com la sanitat i l'educació ha projectat una "imatge positiva" de Rubalcaba, que "ha marcat l'agenda de campanya" amb les seves propostes.

Per tot plegat el Comitè Electoral se sent "optimista" respecte a l'evolució de la campanya i creu que l'estratègia de Rubalcaba "de fer propostes serioses i solvents" està tenint impacte i donarà els seus fruits a les urnes. Aquestes fonts apunten que la direcció del PSOE està "convençuda" que la distància amb el PP "és molt menor del que indiquen les últimes enquestes" i que és possible "remuntar" en base a la "força" del candidat i la "mobilització del partit, que sempre arranca en fred a les precampanyes".

Els socialistes espanyols obren ara una nova fase a la campanya en què combinarà actes sectorials amb una "mobilització social generalitzada tan entre militants com entre els voluntaris i simpatitzants". El primer episodi es produirà aquest dijous a València on Rubalcaba oferirà un míting davant prop de 2.000 persones.

stats