POLÍTICA
Política 26/04/2011

El PSOE guanyaria les eleccions estatals tant amb Rubalcaba com amb Chacón

Segons una enquesta de Público, Rubalcaba obtindria un 40,9% dels vots, per davant del 39,9% del PP. Amb Chacón, els socialistes tindrien un suport del 40,6% i el PP es quedaria amb el 39,7% dels sufragis

Redacció
2 min
Rubalcaba i Chacón, en una imatge d'arxiu / EFE

BarcelonaEl PSOE podria guanyar les eleccions a la Moncloa de l'any vinent tant si el candidat socialista fos Alfredo Pérez Rubalcaba com Carme Chacón. Així ho indica una enquesta elaborada i publicada pel diari Público. El sondeig indica que, tant amb Rubalcaba com amb Chacón al capdavant del partit, el PSOE podria guanyar les eleccions estatals al PP per la mínima. D'aquesta manera, Carme Chacón obtindria el 40,6% del vots davant del 39,7% del PP. En canvi, si el candidat socialista fos Rubalcaba, el PSOE guanyaria amb un 40,9% dels sufragis, mentre que Rajoy es quedaria amb el 39,9%. Actualment, en canvi, l'estimació de vot és del 40,1% per als conervadors i del 37,8% per als socialistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puja el suport a Chacón i Rubalcaba, baixa el de Bono i Blanco

Segons l'enquesta, tant els enquestats votants del PSOE (84%) com els enquestats en total (71,2%) es mostren a favor que es duguin a terme eleccions internes dins el PSOE per escollir el candidat del partit a les eleccions estatals de l'any que ve. La ministra de Defensa, Carme Chacón, i el vicepresident primer del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, són els dos candidats amb millors posicions per succeir Zapatero. La preferència envers aquests dos candidats ha augmentat respecte el darrer mes en un 19,3% per a Rubalcaba i un 33,7% per a Chacón. Els menys favorits per liderar el PSOE i dur-lo a un empat tècnic amb el PP serien, segons els enquestats, el president del Congrés dels Diputats, José Bono, amb un 5,1% de preferències, i el ministre de Foment, José Blanco, amb un 2,8%.

D'altra banda, pel que fa a la condició de dona de Carme Chacón, el 62,7% creu que és convenient que l'estat espanyol tingui una presidenta. Aquesta opinió és majoritària entre els votants del PSOE (un 71%) i les dones (un 70,5%).

stats