Política 04/04/2012

El PSOE proposa un fons de 1.000 milions per fomentar els contractes indefinits

El grup presentarà una esmena a la totalitat a la reforma laboral i reitera la seva intenció de dur-la al Tribunal Constitucional si el PP no la modifica substancialment

Efe
2 min

MadridLa portaveu del PSOE al Congrés, Soraya Rodríguez, ha proposat avui la creació d'un fons per al foment de l'ocupació amb personalitat jurídica pròpia i un capital inicial de 1.000 milions d'euros que pugui donar fins a 30.000 euros de crèdit a les pimes que facin contractacions indefinides.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest és un dels punts principals de l'esmena a la totalitat de la reforma laboral del govern espanyol que el PSOE ha registrat aquest matí al Congrés.

Aquesta mesura, segons Soraya Rodríguez, seria la primera d'estímul real, perquè sense creixement serà impossible aconseguir l'objectiu de dèficit i Espanya s'empobrirà.

L'accés al crèdit de 30.000 euros estaria obert, a més, a les pimes que facin contractacions indefinides i als desocupats que vulguin convertir-se en emprenedors, i a les empreses de qualsevol mida que contractin investigadors.

El crèdit tindria un interès 0,5 punts superior a l'Euríbor i comptaria amb una bonificació de 2 punts per part de l'Estat durant la seva vigència.

Rodríguez ha explicat que el capital inicial del fons es formaria amb una partida dels pressupostos generals de l'Estat –que consegüentment recollirà l'esmena de totalitat als mateixos que també presentarà el PSOE –i que a ell aniran a parar les aportacions que fins ara realitzen les empreses al Tresor Públic quan acomiaden persones més grans de 50 anys tenint benefici.

La portaveu ha reiterat que duran la reforma davant del Tribunal Constitucional si no es modifica substancialment el text.

Segons Rodríguez, l'esmena a la totalitat mostra l'oposició frontal de la seva formació a la reforma laboral i, entre altres coses, elimina la disposició addicional segona del decret llei del govern, que només permetia la realització d'ERO d'extinció en l'ocupació pública.

A més, l'esmena també suprimeix el conegut com acomiadament 'exprés' –que implica el reconeixement per part de l'empresari de la seva improcedència per evitar el procés judicial– i torna a establir com a causes econòmiques objectives per a l'acomiadament l'existència de pèrdues actuals o previstes i la disminució persistent del nivell d'ingressos, tal com es recollia en la reforma laboral del PSOE.

Rodríguez també ha assenyalat que caldria obligar les entitats financeres a subscriure acords amb elles perquè arribin al sector productiu espanyol els crèdits que s'obtenen a condicions avantatjoses de l'1%.

Aquest fons, ha afegit, serviria perquè aquests crèdits arribin a l'economia real.

La portaveu socialista també ha carregat contra el portaveu del PP, Alfonso Alonso, que ahir va responsabilitzar l'anterior govern de la dada de l'atur al mes de març.

Segons Rodríguez, el PP "ha perdut el nord" i ara que és al poder "ha d'assumir la responsabilitat de governar".

Ha afegit que els populars donen la imatge d'un govern "mentider", perquè van dir que no abaratirien l'acomiadament, que no apujarien els impostos i que no retallarien en beques i, al final, ho han fet.

stats