Política 14/12/2011

El grup d'Amaiur al Congrés, oblidat pels dos grans

No queda clar si els abertzales podran formar un grup propi al Congrés. Tot i això, partits de dreta i esquerra els donen suport. Coalició Canària ha explicat que el rei està "preocupat" per aquest tema. PSOE i PP no pensen ajudar

Efe
1 min
Amaiur al congrés dels diputats

MadridEl portaveu del PSOE al Congrés, José Antonio Alonso, ha deixat clar avui dimarts que la decisió que adopti la mesa de la cambra sobre el grup parlamentari d'Amaiur no pot ser "discrecional" i ha de tenir el suport dels informes jurídics que ja ha encarregat aquest òrgan als serveis parlamentaris.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per això, ha manifestat que la posició dels tres membres que el PSOE té a la mesa –on hi ha cinc representants del PP i un de CiU– estarà sustentada en la interpretació del reglament del Congrés que es faci a partir d'"opinions jurídiques fundades". És a dir, en funció dels corresponents informes jurídics.

El PSOE no es mulla

En roda de premsa al Congrés, Alonso ha evitat així avançar quina serà l'actitud del PSOE a l'hora de decidir si Amaiur es pot constituir com a grup parlamentari després de la seva estratagema, que consisteix a ajornar la incorporació del seu diputat electe per Navarra per així complir amb el mínim de vots exigits, que sí que té en les tres províncies basques. "No prejutgem esdeveniments", ha insistit el dirigent socialista.

El PP no farà "favors"

Coalició Canària veu el rei "preocupat pels partits petits"

Aralar hi veu "motius polítics"

Compromís parla "d'atemptat"

el diputat d'Equo-Compromís, Joan Baldoví, en sortir de la seva entrevista amb el rei Joan Carles.

UPN considera "xocant" l'abandó de Navarra per part d'Amaiur

stats