Política 08/11/2016

El PSOE veu "pràcticament impossible" donar suport als pressupostos de l'Estat

El partit no aclareix quina serà la sanció als diputats díscols

Dani Sánchez Ugart
2 min
El portaveu del PSOE al Congrés, Antonio Hernando. EFE

MadridEl PSOE malda per desempallegar-se de l'abraçada de l'ós de Mariano Rajoy. El partit veu "pràcticament impossible" donar suport als pressupostos de l'Estat, que creu que seran continuistes respecte dels que ha anat presentat el govern de Rajoy, segons ha explicat aquest dimarts el portaveu al Congrés dels socialistes, Antonio Hernando.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Encara no els coneixem, però és evident que serà impossible que els aprovem perquè seran una continuació", ha afirmat Hernando, que tot i així ha avançat que el grup socialista "entrarà a negociar i a fer esmenes".

"L'any passat vam proposar 5.000 esmenes als pressupostos. Si ens accepten les 5.000 esmenes i s'assemblen als pressupostos que faríem, potser sí que els votarem", ha afirmat. Tot i així, els socialistes presentaran vetos als comptes, que podrien fer fins i tot que es retorni la carpeta al govern sense possibilitat d'introduir les esmenes.

El PSOE busca així consolidar la distància amb el PP, que arrenca la legislatura buscant punts d'acord amb ells i Ciutadans, com en l'àmbit dels autònoms, on el partit d'Albert Rivera farà d'avançada per intentar sumar el suport dels dos grans partits.

"Li vam dir al govern que busqués suports en una altra banda, i haurà de ser el govern qui ho faci", ha reiterat Hernando en relació amb els comptes de l'Estat, en què l'executiu comença ja a treballar.

Sense aclarir la sanció als díscols

En ser preguntat per la possible sanció als diputats díscols que van votar 'no', Hernando ha afirmat que es decidirà en els pròxims dies, i ha evitat especular si es poden produir expulsions de la direcció del grup parlamentari, que afectarien la diputada catalana Meritxell Batet, o de les presidències de comissions, que afectarien Margarita Robles.

Hernando ha ofert aquest dimarts la seva primera roda de premsa des que va fer el canvi del sentit de vot del 'no' rotund a l'abstenció i s'ha justificat afirmant que ha "après molt d'aquest procés": "Reconec que em vaig equivocar en algunes coses, com a identificar el que era una gestió d'un resultat electoral complex amb un tema polític, ideològic i ètic".

"De la mateixa manera que deia que només es podia votar abstenció, deia que no hi podria haver terceres eleccions. Quan el meu partit va decidir canviar del 'no' a l'abstenció podria haver marxat, però no és la meva cultura. Estic tranquil, convençut i serè amb el que he fet", ha afegit.

stats