Política 16/11/2017

El PSOE emmarca en la precampanya del 21-D les allargues del PP a la reforma constitucional

Carmen Calvo assegura que la "paraula" de Rajoy és al diari de sessions del Congrés

Efe
1 min
La portaveu d'Igualtat del PSOE, Carmen Calvo

MadridL'exministra i dirigent del PSOE Carmen Calvo, negociadora de l'aplicació del 155 a Catalunya, ha afirmat aquest dijous que els socialistes confien en la "paraula" del president Rajoy per emprendre la reforma constitucional. La rebaixa d'expectatives que va fer ahir el PP l'ha emmarcat en la precampanya del 21-D. "Nosaltres creiem en la paraula que el president Rajoy va donar al Congrés a tots els espanyols, és al diari de sessions, quan va dir que tenia clar que calia emprendre una reforma constitucional", ha assenyalat Calvo en una entrevista a RNE.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sota el seu punt de vista, les declaracions del diputat del PP José Antonio Bermúdez de Castro, que un cop constituïda la comissió d'estudi sobre el model autonòmic va assegurar que els populars no anaven amb la "idea" de reformar la Constitució, responen al "moviment de fitxes polítiques". "Estem davant de la precampanya d'unes eleccions catalanes, molt importants i complexes", ha asseverat Calvo.

Calvo ha recordat al PP que els "desajustos" del model autonòmic s'han de resoldre reformant la Constitució, perquè el que l'afecta directament no es pot resoldre "sota la Constitució, sinó dins". Quant a l'absència de Podem a la comissió, també l'ha emmarcat en l'escenari de precampanya del 21-D i s'ha mostrat segura que la formació de Pablo Iglesias acabarà participant-hi.

Sobre la llista de persones que cridaran a comparèixer, ha avançat que els socialistes no només volen que hi vagin juristes, constitucionalistes, polítics i tècnics, sinó que pretenen "obrir el ventall" i "donar veu als ciutadans".

stats