Política 18/01/2014

Les primàries per triar el candidat del PSOE a la Moncloa seran al novembre

Rubalcaba no confessa si ell serà un dels candidats

Maria Eugènia Quetglas
1 min
El Comitè Federal del PSOE. EFE

MadridEl futur candidat del PSOE a la Moncloa es triarà el mes de novembre. Alfredo Pérez Rubalcaba ho ha fet oficial aquest dissabte davant el comitè federal del partit, el màxim òrgan entre congressos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tal i com s'esperava i després d'haver-ho negociat amb la majoria de 'barons' socialistes, Rubalcaba ha explicat als representats de les diferents federacions del partit que el procés de primàries obertes que s'aprova avui es farà a cada territori en funció de l'ordre natural de cada repte electoral. És a dir, primer les municipals i autonòmiques i després les generals.

Tot i que es pot haver excepcions com en el cas del País Valencià que seran al març, les primàries autonòmiques se celebraran al setembre. No serà la única cosa que serà mimètica a tots els territoris, Rubalcaba ha proposat al comitè federal que delegui en l'executiva del partit la possibilitat de " flexibilitzar o alterar" les característiques d'aquestes primàries.

El líder del PSOE no ha confessat si ell es presentarà a les primàries, ni ell ni cap dels possibles candidats que sempre surten a les travesses i que avui estan presents en el comitè federal com són Carme Chacón, Patxi López i Eduardo Madina.

stats