ELECCIONS ESTATALS
Política 08/09/2014

El PSOE escollirà en primàries el candidat a la presidència espanyola el 26 de juliol de 2015

Els processos per elegir els caps de llista autonòmics i municipals tindran lloc el 19 d'octubre i el 30 de novembre

Efe
1 min

MadridLes primàries per elegir els candidats autonòmics i municipals del PSOE a les eleccions del maig del 2015 tindran lloc el 19 d'octubre o el 30 de novembre, mentre que les que serviran per decidir el candidat a la presidència del govern espanyol seran finalment el 26 de juliol de 2015.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La data i el reglament de les primàries han estat acordats per la Comissió Permanent de l'Executiva del PSOE en la reunió celebrada aquest dilluns a la seu de Ferraz, segons ha informat en roda de premsa el secretari d'Organització, César Luena.

Segons Luena, la direcció socialista ha ofert a les federacions locals dues opcions per celebrar les primàries, un exercici de "flexibilitat" per tal que en cap cas els terminis dificultin que es dugui a terme el procés.

El calendari de primàries autonòmiques i municipals es coneix una setmana després que la direcció socialista acordés ajornar l'elecció del candidat a la presidència del govern central al juliol de 2015, un cop celebrades les eleccions municipals i autonòmiques de maig.

Les dates de les dues primàries seran ratificades el proper dissabte 13 de setembre pel Comitè Federal, en la seva primera reunió des de l'elecció al juliol de Pedro Sánchez com a secretari general.

stats