REFORMES A ESPANYA
Política 04/12/2014

El PSOE retrata la Constitució en un vídeo com una dona que reforma la casa per adaptar-la a la família

"Cal ampliar i reformar aquest lloc, perquè és casa nostra, perquè necessitem créixer junts, perquè necessitem un futur junts", apunta l'espot, que no detalla els canvis que reclamen els socialistes espanyols

Europa Press
2 min

MadridEl PSOE ha difós aquest dijous un vídeo destinat a defensar la seva proposta de reforma de la Constitució que té com a protagonista una dona que decideix remodelar casa seva per donar cabuda a la família i a la vida que s'ha anat construint al llarg de 36 anys. "Cal ampliar i reformar aquest lloc, perquè és casa nostra, perquè necessitem créixer junts, perquè necessitem un futur junts. Simplement, ens estimem", afirma la protagonista del muntatge, que acaba amb el lema "La Constitució que volem".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El vídeo, de tot just un minut de durada, pretén reflectir la vida d'una dona de 36 anys que, tot i que encara se sent "una nena", resumeix la seva pròpia evolució amb frases com "vaig anar omplint el meu espai mentre em vaig anar construint a mi mateixa "o" riure, estudiar, escoltar, ballar i de vegades res per sopar".

En el seu relat entren després la seva parella, un fill, una gossa i els amics. "Tot el que hi ha aquí significa alguna cosa per a mi, són trossets de la dona que sóc, però sé que és el moment que tot canviï. No aferrar-me, ara som quatre els que hem de viure aquí", explica. El vídeo, però, no detalla quina reforma pretén el PSOE, ni tan sols parla de federalisme, sinó que es queda en la metàfora.

Registre de la proposta al Congrés

El PSOE ha llançat aquest vídeo coincidint amb el 36è aniversari de la Constitució, que se celebra aquest dissabte, i amb la seva decisió de registrar formalment al Congrés la seva proposta de crear al Congrés una subcomissió que analitzi la seva reforma.

El PSOE, que va posar per primera vegada sobre la taula la idea de crear una subcomissió dins de la Comissió Constitucional del Congrés quan Alfredo Pérez Rubalcaba encara ocupava la secretaria general del partit, ha decidit finalment registrar la petició aprofitant l'efemèride constitucional.

El líder del partit, Pedro Sánchez, va anunciar que la seva presentació seria imminent el 16 de novembre, quan va reunir a Saragossa a tots els secretaris autonòmics del partit en el marc de Consell de Política Federal del PSOE. No obstant això, finalment els socialistes van decidir esperar a veure com es desenvolupaven els esdeveniments a Catalunya en les setmanes següents.

Al document de Saragossa que van subscriure tots els secretaris generals de les federacions socialistes, així com el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, el PSOE proposa la compareixença d'experts en la subcomissió i la petició d'informes als òrgans constitucionals implicats, a les comunitats autònomes i a les ciutats amb estatut d'autonomia.

stats