Política 24/02/2012

El PSOE portarà la reforma laboral al Constitucional si l'executiu de Rajoy no hi fa canvis

Els socialistes recorreran el text si el PP no hi corregeix els aspectes "inconstitucionals". El govern espanyol diu que respecta la decisió

Efe
1 min

MadridLa portaveu socialista al Congrés dels Diputats, Soraya Rodríguez, ha anunciat aquest divendres que el PSOE recorrerà davant el Tribunal Constitucional la reforma laboral si el govern espanyol no corregeix els aspectes que el seu partit considera "inconstitucionals" dins del text presentat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions després de la reunió del PSOE per analitzar la reforma presentada per l'executiu de Rajoy, Rodríguez ha assenyalat que alguns dels punts podrien ser inconstitucionals. Per exemple, el fet d'incloure l'acomiadament sense cap causa en el termini d'un any per als treballadors contractats en empreses de menys de 50 treballadors.

Segons Rodríguez, la reforma també podria vulnerar l'article 24 de la Constitució, ja que impedeix a la jurisdicció laboral atendre de forma adequada el principi de satisfacció jurisdiccional.

El govern espanyol ja ha dit que respecta la decisió del PSOE. La vicepresidenta espanyola ha precisat en la roda de premsa posterior al consell de ministres que amb 5,2 milions d'aturats el "més constitucional" és treballar per fer efectiu el dret al treball a tots els ciutadans.

stats