Política 08/10/2019

El PSOE perdria cinc escons respecte a les eleccions anteriors, segons una enquesta d''Eldiario.es'

Cs cauria fins als 37 diputats i el PP escalaria fins als 99

Ara
1 min
Pedro Sánchez: l'únic candidat que ha fracassat en una investidura i ha triomfat amb una moció de censura

BarcelonaSegons una enquesta de l'empresa Celeste-Tel feta per al Eldiario.es, l'estratègia de repetir eleccions li sortiria malament al PSOE, que, lluny de l'objectiu de reforçar la majoria, perdria cinc escons respecte a les eleccions del 28 d'abril. El president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, obtindria el 27,2% del suport electoral i es quedaria en 118 diputats. Així, necessitaria Podem, Més País, el PNB i ERC per sumar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En canvi, al PP li aniria millor la repetició electoral. Però tot i els eventuals millors resultats dels conservadors, que estan intentant oferir una imatge de partit més centrista que en els anteriors comicis, la dreta no sumaria prou. Així, Cs baixaria 20 escons, fins a comptar només amb el 12,2% dels vots, i Vox, amb el 7,5% dels suports, obtindria 13 cadires.

En clau catalana, Esquerra es mantindria en el seu màxim històric de 15 escons al Congrés de Diputats, però el percentatge d'intenció de vot augmenta 0,3 punts. En canvi, JxCat perdria 0,3 punts percentuals i es quedaria amb 6 cadires, és a dir, que perdria un escó. La CUP entraria per primera vegada a la cambra baixa espanyola amb només un representant.

Pel que fa a Més País, entraria al Congrés amb 7 escons i menys del 5% d'intenció de vot. Així, el nou partit d'Íñigo Errejón, juntament amb Més Compromís, arribaria als 9 representants. Aquesta enquesta, però, ha estat feta abans de la dimissió de la número dos de l'exlíder de Podem, Clara Serra.

stats