Política 22/04/2016

El PSOE situa tota la pressió en Iglesias

La número dos dels socialistes a Madrid assegura que depèn de Podem que hi hagi un govern de progrés a Espanya

Sara González
1 min
Meritxell Batet / ARA

BarcelonaEl temps per a l'acord s'esgota i el PSOE destina els últims esforços per evitar eleccions a pressionar Podem. "Depèn de Pablo Iglesias que arribem a aconseguir un govern de progrés", ha assegurat la número dos del PSOE a Madrid, Meritxell Batet.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La dirigent socialista ha retret a la formació morada que s'hagi "aixecat reiteradament" de la taula de negociació i els ha convidat a reprendre el diàleg ja contra rellotge en comptes de mantenir el "bloqueig". Batet ha assegurat que s'haurà de veure "com explicarà Podem el fet d'haver votat contra un president d'esquerres".

Després de fer-se públic que el govern espanyol ha presentat un recurs d'inconstitucionalitat contra les lleis de pisos buits, igualtat i l'ARSAL, Batet ha afirmat que els recursos són un instrument "legítim" però que han de ser l'últim recurs. "Si hi hagués hagut més diàleg entre governs, la conflictivitat davant del TC seria molt menor", ha dit.

Preguntada sobre la possibilitat que ella fos la candidata de Catalunya a les eleccions generals en lloc de Carme Chacón –sectors del partit veuen la número dos del PSOE com una oportunitat per millorar resultats–, Batet ha assegurat que a hores d'ara està centrada a aconseguir que Pedro Sánchez sigui president. "Si hi ha noves eleccions ja en parlarem", ha afirmat.

stats