Política 29/08/2011

El PSOE descarta totalment la proposta de CiU de limitar la solidaritat a la Constitució

El secretari d'Organització del PSOE, Marcelino Iglesias, sosté que tots els diputats socialistes donaran suport a la reforma constitucional perquè "els grups socialistes són rocosos, sòlids, cohesionats" i ha argumentat el "no" al referèndum perquè "generaria més incertesa quan s'ha de generar certesa".

Miquel Codolar
2 min

MadridEl PSOE descarta totalment la proposta de CiU d'aprofitar la reforma constitucional per introduir un topall a la solidaritat autonòmica, en el mateix sentit en què s'ha expressat també aquest dilluns el coordinador d'Economia del PP, Cristóbal Montoro. Fonts socialistes han argumentat que la reforma s'ha de limitar a garantir l'estabilitat pressupostària.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per altra banda, el PSOE ha celebrat aquest matí la primera de les reunions per convèncer les veus que han discrepat de la reforma i han demanat un referèndum que donin suport amb el seu vot als canvis a la Constitució que demà es tractaran al Congrés. El secretari d'Organització del PSOE, Marcelino Iglesias, s'ha mostrat confiat en que els diputats donaran suport a la reforma perquè "els grups socialistes són rocosos, sòlids, i cohesionats".

Pel que fa a la celebració d'un referèndum sobre la reforma constitucional, ha explicat que el seu partit no vol que es celebri perquè "generaria més incertesa quan s'ha de generar certesa". Ha afegit que "la Constitució no ho preveu" i que "tant els diputats com els senadors sobre els que recau la sobirania nacional, en moments difícils, clau, excepcionals, han d'assumir la seva responsabilitat". Ha reblat que "un referèndum no tindria cap efecte a les turbulències que podrien tenir lloc a la tardor".

Després de la reunió amb l'executiva que ha tingut lloc aquest matí, i en la qual han intervingut tant el candidat socialista, Alfredo Pérez Rubalcaba, com el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, Zapatero es retirarà i Rubalcaba liderarà les reunions amb els secretaris generals de les autonomies i a partir de les vuit del vespre els grups parlamentaris del Congrés i el Senat per explicar la reforma constitucional.

Pel que fa a les paraules d'alguns ministres dels últims dies com la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, el vicepresident territorial, Manuel Chaves, o el ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, que tenen intenció de no participar en el nou equip del PSOE, Iglesias li ha tret importància perquè "no és un degoteig" i ha dit que en els dos primers casos "han ratificat la disposició pel que necessiti Rubalcaba" i en el tercer ha exposat que no coneixia les declaracions.

stats