Publicitat
Publicitat

Tomás Gómez repeteix com a líder del Partit Socialista de Madrid

L'actual secretari general, enfrontat a Rubalcaba, s'ha imposat amb el 59% de vots a la seva contrincant, Pilar Sánchez Acera

Tomás Gómez repeteix com a secretari general dels socialistes madrilenys per quatre anys més. Avui s'ha imposat a la seva contrincant, Pilar Sánchez Acera, amb el 59% dels vots del congrés de la formació, un resultat molt ajustat, que evidencia la forta divisió interna. La candidata, que tenia el ple suport del secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ja ha admès la derrota.

Gómez és líder del PSM des del 2007, uns anys en què ha hagut de gestionar diverses derrotes consecutives del socialisme madrileny, incapaç de vèncer el PP d'Esperanza Aguirre i Alberto Ruiz Gallardón. Sánchez Acera, una exparlamentària autonòmica socialista de 37 anys, ara militant de base, ha estat la cara visible dels crítics, propers a Ferraz, amb la direcció actual.

I és que el duel madrileny s'explica en clau estatal: Gómez va apostar per Carme Chacón al 38è congrés del PSOE a Sevilla i ha estat un dels barons territorials més crítics amb el rubalcabisme. Aquest fet accentua encara més la històrica divisió que ha sacsejat tradicionalment el PSM. A més, Rubalcaba va fer molta pressió perquè Gómez no fos el candidat a les últimes eleccions autonòmiques i dexés pas a l'exministra Trinidad Jiménez. El líder del PSM no va cedir i va guanyar les primàries.

Jornada central

Aquest matí, e ls dos candidats han presentat 289 avals vàlids , és a dir un 30 per cent dels delegats acreditats cada un, el màxim previst en els estatuts .

La primera a arribar al plenari ha estat Sánchez Acera , entre aplaudiments d'aproximadament un terç dels presents . Poc després, ha fet la seva entrada Tomás Gómez , que ha rebut una ovació una mica més gran . L'informe de gestió de Gómez, que ja sortia com a favorit, va ser recolzat la matinada passada per el 64,6 % dels delegats . Fins a l'últim minut, els partidaris de Sánchez Acera parlaven "d'empat tècnic".

La veu del poble

Etiquetes

Més continguts de