Política 09/09/2012

Rubalcaba presentarà una reforma fiscal com a alternativa al rescat d'Espanya

El Comitè Federal del PSOE acorda endurir el discurs d'oposició

Efe
1 min

MadridEl PSOE s'ha marcat aquest diumenge com tasques immediates l'elaboració d'uns pressupostos generals de l'Estat alternatius als del govern espanyol i la presentació d'una reforma fiscal i una llei de Sostenibilitat Social, amb la finalitat de perfilar una opció diferent al segon rescat d'Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els socialistes creuen que la condicionalitat d'un segon rescat suposaria ajustar les pensions i les prestacions per atur i han decidit oposar construint la seva pròpia alternativa.

"Això són elements molt sensibles i terribles. No hi serem", ha afirmat la vicesecretària general, Elena Valenciano, en el Comitè Federal del PSOE.

Segons Valenciano, el govern espanyol no vol ajuda, ni acords ni diàleg, ni tan sols passar pel Parlament, així que els socialistes van a construir una alternativa que serà un "mur enorme que defensi l'estat social que el PP ha soscavat".

Després d'advertir que el PSOE no "tolerarà més negociacions clandestines", la dirigent socialista ha defensat que és el "temps del Parlament".

Referent a això, ha assegurat que la proposta del secretari general del PSM, Tomás Gómez, de reclamar un referèndum si Espanya és rescatada "no s'ha debatut" i ha remarcat que els socialistes creuen en la "democràcia representativa" i en què el govern ha de "passar pel Parlament".

"Cal defensar la democràcia parlamentària, que està sotmesa a atacs claríssims", ha assenyalat Valenciano, que ha afegit que una forma d'atac és no passar pel Parlament i altres mesures com la del PP a les Corts castellà-manxegues de substituir el sou dels diputats per dietes.

stats