Política 22/01/2013

De la Rosa fa marxa enrere i no ratifica davant la jutgessa les suposades amenaces de Pujol

L'empresari va presentar a finals d'any una denúncia per amenaces i coaccions contra l'expresident de la Generalitat per haver filtrat a la premsa dades sobre els suposats comptes a l'estranger de les famílies Mas i Pujol

Efe
2 min
Alleujat Javier de la Rosa respira tranquil després de ser absolt del cas Hisenda, l'últim procés amb la justícia que encara tenia pendent.

MadridL'empresari Javier de la Rosa no ha ratificat aquest dimarts davant una jutgessa de Madrid la seva denúncia per amenaces i coaccions contra l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol per haver filtrat a la premsa dades sobre els suposats comptes a l'estranger de les famílies Mas i Pujol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de la declaració, l'advocat de Pujol, José Antonio Choclán, ha indicat als periodistes que l'empresari havia dit ara que no sap si Jordi Pujol o el president de la Generalitat, Artur Mas, o les seves famílies tenen comptes a Suïssa o no, i que no és cert que les obrissin davant seu.

Al final de la seva declaració, De la Rosa s'ha limitat a indicar als mitjans de comunicació que no s'havia ratificat en la denúncia, després de prestar declaració davant la titular del jutjat d'instrucció número 43 de Madrid, Cor Cillán.

Choclán ha explicat que Javier de la Rosa ha negat el contingut de la denúncia que va presentar el 29 desembre del 2012 davant el comissari en cap de la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals de la Policia Nacional (UDEF) per amenaces i coaccions. En la denúncia davant la UDEF, Javier de la Rosa va afirmar que, a partir de determinades informacions aparegudes al diari 'El Mundo', havia estat acusat per l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol d'haver estat ell qui havia filtrat a aquest diari la informació que versava sobre determinats moviments financers irregulars de la família Pujol, així com de determinades persones de la família Mas.

També va manifestar a la UDEF que el mateix Pujol l'havia amenaçat amb ser acusat per la Fiscalia de Barcelona de calúmnies i injúries i l'havia advertit que només es podria salvar d'aquesta acusació si declarava que havia estat pressionat pel PP per facilitar les dades que la premsa havia publicat.

Així mateix, Javier de la Rosa va dir davant la UDEF que, amb motiu d'un viatge a Madrid per trobar-se amb els seus advocats, havia estat seguit durant la seva estada en aquesta ciutat per un individu, que va arribar fins i tot a intimidar-lo amb la seva presència durant un dinar en un restaurant de la capital, per la qual cosa va sol·licitar protecció policial.

El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz va derivar aquest assumpte als jutjats de plaça de Castilla per entendre que no era de la seva competència perquè no quedava clara "la comissió d'actes que suposin la consumació d'una activitat delictiva" fora d'Espanya. La titular del jutjat d'instrucció número 43 de Madrid es va declarar competent per investigar aquests fets, sense perjudici que un cop concretats puguin ser remesos a un altre òrgan judicial.

stats