Societat
Política 17/11/2011

Ingressa a la presó el regidor de PxC de Vic detingut per no complir una sentència

Josep Maria Paré ha ingressat a la Model de Barcelona. Té pendent pagar una indemnització de 53.000 euros per apropiació indeguda i una multa de 1.080 euros

Acn / Ara
2 min

VicUn regidor de Plataforma per Catalunya (PxC) de Vic, Josep Maria Paré, ha ingressat a presó aquest dijous per no complir una sentència de l'any 2009 que el condemnava a pagar una indemnització de 53.000 euros per apropiació indeguda. A més, haurà de pagar una multa de 1.080 euros.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els Mossos d'Esquadra van detenir el regidor de PxC de Vic aquest dimecres, quan sortia d'un míting de Josep Anglada a l'Auditori Unnim de Vic. Paré ha passat la nit a la comissaria, i ha declarat als jutjats de Vic aquest dijous al matí. L'any 2009, una sentència de l'Audiència de Barcelona el va condemnar a un any de presó i a indemnitzar la víctima, en concepte de responsabilitat civil, amb 53.000 euros. La condemna a presó, inferior als dos anys, s'havia suspès, però Paré havia de pagar la indemnització. No ho ha fet i, després de diversos avisos de l'Audiència de Barcelona, el tribunal va dictar el 4 de novembre l'ordre de recerca i captura i ingrés a la presó, segons fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Josep Maria Paré té estudis d'aeronàutica i és regidor de PxC al consistori vigatà des de la passada legislatura. A les eleccions del 2011, en què Plataforma per Catalunya va treure cinc regidors, Paré ocupava la quarta posició.

El número sis de PxC a la llista de les municipals, Joan Carles Fuentes, també està pendent de la resolució d'un judici, en aquest cas per un delicte de discriminació, incitació a l'odi i difusió d'informacions injurioses. A Fuentes se l'acusa de la difusió el 2007 d'uns pamflets en què un suposat grup de magrebins demanava el vot per a totes les formacions polítiques excepte per a PxC. I el mateix Josep Anglada té una denúncia presentada pel seu fill contra ell per haver-lo agredit, segons el noi. El fiscal demana per a Anglada una ordre d'allunyament d'un quilòmetres respecte del jove, cosa que l'obligaria a marxar de casa –ja que viu amb el seu fill– i que tampoc li permetria anar als plens de l'Ajuntament, que és al costat mateix.

stats