Política 12/09/2017

Pablo Iglesias acusa el PP de "parasitar les institucions" per evitar el referèndum

El líder de Podem creu que la solució al conflicte amb l'Estat consisteix a "fer fora" els populars del poder

Ara
2 min
El líder de Podem, Pablo Iglesias, durant un ple al Congrés de Diputats.

BarcelonaEl líder de Podem, Pablo Iglesias, ha assegurat aquest dimarts a RAC1 que "qui negui que existeix un problema polític a Catalunya no té ulls a la cara". La millor solució a aquest problema, per a ell, seria "un referèndum efectiu", i ha acusat el PP de "parasitar les institucions" per evitar-lo. "El PP controla una part molt important de l'Estat. Nosaltres pensem que els hem de fer fora d'aquí i s'ha de treballar des de la política perquè els catalans puguin decidir sobre efectes jurídics", ha insistit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"L'1 d'octubre hi haurà una mobilització importantíssima davant la qual no es poden tancar els ulls, però perquè sigui vinculant s'han de desbloquejat les institucions d'un partit corrupte", ha assegurat. "Esperàvem que el PDECat ens donés suport en la moció de censura contra el govern del PP, però no ho van fer", ha lamentat el polític. "També demanem al PNB que deixi de donar suport a la dreta espanyola". Respecte a la possible resposta de l'Estat a la celebració del referèndum, Iglesias ha insistit que està "en contra de qualsevol mesura repressiva per la via de la inhabilitació, presó, prohibir les urnes o qualsevol via que allunyi el diàleg polític".

Sobre la postura de l'alcaldessa de Barcelona amb relació a la cessió de locals per posar-hi les urnes el pròxim 1 d'octubre, el líder de Podem ha recordat que "Ada Colau va dir que faria tot el possible perquè el referèndum es pugui portar a terme. Però l'Ajuntament és de tots els ciutadans de Barcelona. I posar en risc la institució no es pot fer".

"Una Catalunya lliure i sobirana és una Catalunya que lliurement decideixi el seu futur. Pot decidir organitzar-se de manera confederal per construir un projecte col·lectiu. Si Catalunya decideix construir un projecte polític alternatiu entenc que els independentistes acceptaran la sobirania de Catalunya", ha sentenciat.

En un altre ordre de coses, Iglesias ha lamentat la divisió de Catalunya Sí que es Pot al Parlament en els últims dies: "Tots ens hem sentit incòmodes amb això". Ara bé, ha defensat la importància de comptar a Catalunya amb "un espai polític que es miri d'igual a igual amb Podem, i aquest espai ha de ser enormement divers".

stats