ELECCIONS 27-S
Política 22/07/2015

Pablo Iglesias nega el caràcter plebiscitari del 27-S i diu que no pot definir la relació amb l'Estat

El líder de Podem afirma que a ell "li sembla bé" que els catalans votin sobre la seva relació amb Espanya, però en el marc d'un procés constituent

Acn
2 min
Pablo Iglesias a TVE

MadridEl líder de Podem, Pablo Iglesias, ha assegurat aquest dimecres en una entrevista a la Cadena SER que, amb independència de com vulguin presentar els comicis del 27-S les formacions sobiranistes, aquestes eleccions són "autonòmiques" i que en aquests moments "en termes jurídics no és viable que unes eleccions a Catalunya defineixin la relació amb la resta de l'Estat". Amb tot, ha assegurat que a ell "li semblaria bé que els catalans votin" i que a partir del resultat que s'obtingués els representants polítics a l'Estat "siguem responsables". "A mi em semblaria una irresponsabilitat que la majoria dels catalans no volguessin seguir a Espanya i fóssim indiferents a aquesta realitat", ha apuntat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iglesias ha assegurat que personalment "no vol que Catalunya se'n vagi" d'Espanya i s'estima més "seduir Catalunya d'una manera diferent de la malaptesa de Fernández Díaz, que insulta Pep Guardiola perquè es presenta a unes eleccions, o de la del PP, que han fabricat independentistes". "Quan un va a Catalunya i veu les coses des d'allà diu: 'Esclar, és normal que molts catalans vulguin marxar'".

Amb tot, ha apuntat que la qüestió s'ha de resoldre en el marc d'un procés constituent per a una nova constitució que garanteixi "de manera efectiva" drets com l'educació i alhora que serveixi per afrontar la qüestió territorial. El dia 27, ha dit, se celebren unes eleccions autonòmiques "i només Mas ho planteja com un 'sí' o un 'no'".

Segons el líder de Podem, part de la solució al problema territorial de l'Estat i Catalunya es resol amb les formes. "Jo intueixo que amb una manera més tolerant de fer les coses a Espanya hi hauria una majoria de catalans que estarien encantats de buscar una fórmula en què puguem seguir caminant junts, però si no és així cal acceptar-ho".

stats