Política 14/09/2015

Pablo Iglesias elogia el "Pablo Iglesias britànic"

En un article d'opinió publicat al 'The Guardian' i a 'El País', el líder de Podem celebra la victòria de Jeremy Corbyn a les primàries del partit Laborista i afirma: "Per fi comptarem amb un aliat al Regne Unit amb qui compartim diagnòstic i un projecte de defensa dels drets socials"

Ara
1 min
Captura de l'article al 'The Guardian'

Barcelona"Resulta sorprenent, paradoxal, fins i tot irònic, que molts mitjans comparin un veterà laborista com Jeremy Corbyn amb nosaltres. I, tot i així, tenen tota la raó en fer-ho". Així arrenca un article d'opinió del líder de Podem, Pablo Iglesias, publicat aquest dilluns al 'The Guardian' i a la versió impresa d''El País', en què celebra la victòria de Corbyn a les primàries del Partit Laborista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un article que, en el cas del rotatiu espanyol, ha obert la polèmica a les xarxes pel fet de titular-se 'El Pablo Iglesias britànic'. El mateix Iglesias ha hagut d'aclarir a Twitter que el titular que havia posat ell era '¿Per què tots parlen del "Pablo Iglesias britànic"?', i en un altre tuit ha acusat que 'El País' de modificar-li el titular de manera "poc ètica i elegant".

Sigui com sigui, en l'article Iglesias assimila el projecte de Cobryn al de Podem: "Si Podem ha estat la millor expressió de la crisi d'identitat del PSOE, al Regne Unit Corbyn és la millor expressió de la crisi d'identitat del 'Labour Party'", considera, i afegeix: "Per fi comptarem amb un aliat al Regne Unit amb el que compartim diagnòstic i un projecte de defensa dels drets socials mitjançant polítiques que combaten la desigualtat".

"Cada cop són més els socialistes que venen amb nosaltres per defensar la democràcia, lluitar contra l'austeritat i la desigualtat. Només podem dir-los: Benvinguts companys, caminem junts", conclou Iglesias.

stats