Política 22/09/2015

Pablo Iglesias admet la incomoditat de fer campanya a Catalunya

Sí que es Pot exhibeix múscul a Nou Barris carregant contra Mas

Sara González
2 min
Lluís Rabell i Pablo Iglesias van defensar ahir l’escola pública i la recuperació de les inversions en educació a l’Hospitalet.

BarcelonaFer quallar el teu missatge polític a Catalunya no és fàcil. Ho ha reconegut el mateix líder de Podem, Pablo Iglesias, que ahir va admetre que no s’acaba de trobar còmode en una campanya polaritzada on ell és omnipresent per intentar una remuntada de Catalunya Sí que es Pot que permeti dur Lluís Rabell a la Generalitat. Al davant no hi té un PP ni un PSC fort als quals ha de combatre, com sí que passa en l’àmbit estatal, sinó una confluència independentista, Junts pel Sí, que s’ha consolidat a les enquestes com una llista imbatible. ¿Té algun as sota la màniga Iglesias per aconseguir situar-se com a segona força més votada el 27-S? S’ha de veure. Per ara, segueix endurint el cos a cos amb Artur Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“M’incomoda que es plantegi aquesta campanya en termes de banderes, de i de no ”, va assegurar en un acte per reivindicar l’escola pública a l’Hospitalet de Llobregat. I és que els del Sí que es Pot estan patint les conseqüències del plantejament plebiscitari de les eleccions: el debat social té dificultats per trobar un encaix per molt que el número dos de Podem, Íñigo Errejón, assenyali que el país està dividit en dos blocs “sords”. A Podem se li entravessa Catalunya, de la mateixa manera que se li complica l’escenari de sumar amb Compromís, ja que el 74% del Bloc ha declinat en una consulta interna confluir en una llista amb Iglesias a les espanyoles.

Conscient que ha de posar tota la carn a la graella, el líder de Podem va anar un pas més enllà en el seu discurs contra Mas. En un míting a Nou Barris, el més multitudinari fins ara, va entrar en el terreny de la paròdia per replicar al president català, que diumenge es va adreçar a PP, PSOE i Podem imitant la manera de parlar -només amb infinitius- atribuïda als indis americans a les pel·lícules de l’oest: “Cua morada no entendre per què petit Pujol fumar-se puro amb gran cap plasma”. “Mas no és un indígena, és un home blanc fent l’indi”, va advertir. El Sí que es Pot confia en ell com a cap de tribu per capgirar els sondejos.

stats