ELECCIONS PLEBISCITÀRIES
Política 29/08/2015

Pablo Iglesias avisa que si Mas repeteix com a president continuaran "la corrupció i les retallades"

Rabell diu que amb partits assenyalats per la corrupció "mai s'assoliran més quotes de llibertat" i afirma que Catalunya Sí que es Pot no tolerarà que Convergència usi "la bandera per tapar la corrupció"

Laia Vicens
2 min
Pablo Iglesias i Lluís Rabell, davant del Palau de la Música / CRISTINA CALDERER

BarcelonaEl líder de Podem, Pablo Iglesias, ha exigit aquest dissabte a Artur Mas que "doni la cara" després de l'escorcoll a les seus de CDC i la CatDem i ha avisat que encara que Mas "s'amagui" a la llista de Junts pel Sí, és el presidenciable i, si torna a ser president, "seguirà la corrupció i les retallades". Iglesias ho ha dit en un contacte informatiu al costat del candidat a la Generalitat de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, al davant del Palau de la Música, un lloc amb "càrrega simbòlica" pel que fa a la corrupció a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rabell ha assegurat que "no s'aconseguiran mai més quotes de llibertat" de la mà de partits polítics esquitxats per la corrupció, en relació a CDC. El cap de cartell de Catalunya Sí que es Pot ha dit que "l'escàndol" de l'escorcoll a la seu de CDC evidencia que "constructores de famílies importants han condicionat i corromput" la política catalana.

Per això, ha anunciat que la seva formació "mai farà una coalició" amb CDC. "No acceptem que es faci servir la bandera per tapar la corrupció", ha afirmat Rabell.

Equipara CDC i PP

Així mateix, Iglesias ha defensat que el vot a les eleccions del 27-S és un "doble vot" per "fer fora" tant Mas com Mariano Rajoy dels governs de la Generalitat i la Moncloa, respectivament. "El canvi a Espanya només serà possible si hi ha un canvi a Catalunya", ha assegurat.

Iglesias ha posat al mateix sac CDC i el PP, perquè tots dos partits han estat governant amb "corruptes" que han fet favors a "amics" amb grans empreses constructores. En aquest sentit, ha dit que Podem vol "netejar" les institucions de polítics corruptes, "tinguin el carnet del PP o de CDC".

A més, ha dit que no entén per què partits "progressistes" com ERC "fan d'embolcall de les retallades i la corrupció" de CDC, en relació a la llista de Junts pel Sí.

stats