Política 09/09/2015

Pablo Iglesias demana que vagin a votar el 27-S tots els que "no s'avergonyeixen de tenir pares andalusos o avis extremenys"

El líder de Podem defensa que cal resoldre el conflicte territorial al mateix temps que es blinden els serveis públics i es combat la corrupció

Sara González
2 min
Pablo Iglesias avui a Rubí, en el míting de Catalunya Sí que es Pot / EFE

RubíEl líder de Podem, Pablo Iglesias, ha aterrat aquest dimecres a Rubí amb un discurs farcit de dards contra el president de la Generalitat, Artur Mas, per arrencar la campanya amb les bases en plena efervescència. "Donarem sexe a Mas, el fuetejarem", ha etzibat en arrencar un míting de Catalunya Sí que es Pot a Rubí. Era la rèplica a les declaracions que el cap de llista de Junts pel Sí a Girona, el cantautor Lluís Llach, ha fet a RAC1, on ha acusat Iglesias de tenir "obsessions sexuals amb Mas".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

No ha estat l'únic atac pujat de to que ha llançat contra el president català. Si bé Mas ha dit que vol que Catalunya sigui un país com Holanda, Iglesias ha convidat Mas, Felipe González i Jordi Pujol a anar a un "'coffee shop'". "No sortirien pitjor del que han entrat", ha dit ras i curt.

El missatge del líder de Podem de cara al 27-S ha estat contundent: "S'escull entre dos bàndols: els dels comptes a Suïssa que s'emboliquen amb banderes de tots colors i els que es lleven per anar a treballar a les sis del matí". De fet, el líder de Podem ha retret a Mas que es presenti com un ciutadà "oprimit". "Oprimit com Rodrigo Rato i com Jordi Pujol, com els que tenen comptes a Suïssa o Andorra", ha assegurat. A més, ha afegit que els "pares polítics" de Mas eren els que "besaven el terra per on passaven els franquistes" i ha demanat el vot a tota aquella gent que "no s'avergonyeix de tenir pares andalusos o avis extremenys".

Iglesias també ha afirmat que cal "escombrar els partits vells" perquè ells són "els principals obstacles per al dret a decidir" i s'ha mostrat partidari de resoldre el conflicte territorial entre Catalunya i Espanya al mateix temps que es blinden els serveis públics i es combat la corrupció.

El candidat de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, per la seva banda, ha recordat que CDC va votar amb el PP mesures com "la reforma fiscal per als xoriços" i ha acusat Artur Mas de voler convertir Catalunya en una "Andorra amb vistes al mar". De fet, ha assegurat que en realitat n'hi ha que "tenen por" que es faci un referèndum a Catalunya "perquè ja els va bé amagar-se en banderes".

stats