POLÈMICA A PODEM
Política 10/02/2015

Hisenda investiga Pablo Iglesias per frau fiscal, segons 'El Economista'

L'Agència Tributària posa el focus en l'associació sense ànim de lucre del líder de Podem, que li hauria pogut reportar beneficis tributaris irregulars

Ara
1 min
Els corrents de Podem examinen Pablo Iglesias

BarcelonaEl setge a Podem no s'atura. Després que el dirigent Juan Carlos Monedero hagi estat aquests dies a l'ull de l'huracà per suposats cobraments irregulars de governs llatinoamericans, aquest dimarts ha transcendit que Hisenda ha obert una investigació sobre el líder del partit, Pablo Iglesias. Segons informa 'El Economista', els inspectors porten setmanes analitzant les seves declaracions fiscals i les de la seva associació sense ànim de lucre Producciones Con Mano Izquierda –amb la que produïa el programa 'La Tuerka'– i que ja tenen sospites clares de frau fiscal, pel que han obert un procés contra l'eurodiputat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Hisenda sospita que Iglesias hauria pogut eludir el pagament d'impostos pel fer d'haver facturat activitats mercantils a través de la associació sense ànim de lucre, un format que li facilita una fiscalitat més laxe, i a més, examina les possibles donacions rebudes, uns fons que es poden deduir de l'IRPF. El mateix Iglesias, de fet, dóna part del seu sou a l'associació, cosa que li podria suposar un estalvi en la declaració de la renda. L'Agència Tributària també investiga possibles donacions des de Veneçuela, les liquidacions d'IVA i IRPF de l'associació –que podrien presentar irregularitats, segons les fonts del mitjà–, i els pagaments en negre que va denunciar l'amo del Canal 33 Madrid.

stats