Política 08/09/2015

Pablo Iglesias participarà almenys cinc dies a la campanya de Catalunya Sí que es Pot

Lluís Rabell: "Anem a picar pedra i a mobilitzar per reactivar la Catalunya social. Ens patejarem el territori"

Sara González
2 min

BarcelonaEl líder de Podem, Pablo Iglesias, tindrà una forta presència a la campanya de Catalunya Sí que es Pot per a les eleccions del 27-S. Tant és així, que està previst que almenys participi durant cinc dies als actes electorals de la confluència que lidera Lluís Rabell. Segons ha explicat l'equip de campanya, l'objectiu de la candidatura és fer una campanya "molt territorial i de proximitat" per convèncer els votants que es mouen en el terreny de "la indecisió".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A Lleida el dia 19, a Sabadell el 20, a Cornellà el 23 i a Tarragona el 24, més un dia per definir a Barcelona. Aquesta és la intensa agenda que per ara té tancada Iglesias per a la gira catalana. A més, Catalunya Sí que es Pot també preveu que el líder d'IU, Alberto Garzón, participi en el míting a El Prat de Llobregat el dia 16 i al de Montcada i Reixac el dia 22.

"Anem a picar pedra i a mobilitzar per reactivar la Catalunya social. Ens patejarem el territori", ha proclamat Rabell. "Per primer cop tindrem prou gent per fer una bona escombrada al territori", ha explicat Marc Rius, un dels caps de campanya. De fet, han especificat que no hi haurà un acte central específic, com és habitual a les campanyes electorals, sinó que es pretén que la majoria de mítings tinguin molt de pes. S'establiran tres circuits per arribar a tot el territori: el de Lluís Rabell, que anirà acompanyat dels "aliats estatals"; el de la número dos, Gemma Lienas, amb Joan Coscubiela, Albano Dante Fachín i Joan Josep Nuet; i el dels candidats territorials. A banda, els coordinadors nacionals d'ICV-EUiA, Joan Herrera i Dolors Camats, també faran campanya.

El pressupost

La campanya de Catalunya Sí que es Pot té un pressupost de 450.000 euros, 50.000 euros menys (un 11% menys) que la que va fer ICV-EUiA per a les eleccions del 2012. "És bastant auster comparat amb la resta", ha destacat Rius, que ha precisat que el pressupost és menor i, a la vegada, es faran més actes. A més, els recursos per finançar-se no es demanaran a cap entitat bancària, sinó que s'obtindran a partir de crèdits individuals que faran els ciutadans i que els seran retornats. Per ara ja compten amb 60.000 euros provinents d'aquest sistema en el qual cada persona pot deixar un mínim de 100 euros i un màxim de 10.000. La resta de diners que faltin per cobrir el pressupost s'obtindran de la bestreta que com a candidatura d'ICV-EUiA hi tenen dret.

La Diada

Rabell també ha fet públic que no participarà en els actes institucionals de la Diada previstos per aquest dimecres perquè estarà fent actes al territori. "Estarem més embolicats picant pedra que no pas prenent canapès", ha etzibat. I és que justament demà Rabell serà amb Pablo Iglesias en un míting a Rubí. Sí assistirà, però, a l'ofrena floral de Rafael Casanova de l'Onze de Setembre i a la de Salvador Allende. A la tarda, participarà probablement a una festa popular a Bellvitge.

stats