Política 13/09/2015

Pablo Iglesias repta la CUP a aclarir si pensa facilitar la investidura de Mas

Un grup de manifestants de l'esquerra independentista irrompen al míting amb una pancarta amb el missatge 'Orgullosos dels nostres orígens, humiliades pel teu etnicisme'

Sara González
2 min
Pablo Iglesias, durant el míting d'aquest diumenge / ARA

BarcelonaEl líder de Podem, Pablo Iglesias, ha protagonitzat el primer míting ja en campanya de Catalunya Sí que es Pot al barri del Carmel de Barcelona. Aquest cop, el seu missatge s'ha centrat a carregar contra els partits d'esquerres que, al seu entendre, estan fent el joc a Convergència: "Alguna cosa va malament quan hi ha gent d'esquerres que treballa perquè Mas sigui president". El dard anava adreçat a ERC, però també a la CUP. Ho ha deixat clar quan ha etzibat: "Tots aquells que dubten sobre si votaran la investidura de Mas, que ens mirin als ulls i ens ho aclareixin".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iglesias ha deixat clar que la candidatura de Catalunya Sí que es Pot en cap cas facilitarà que Mas sigui president. És per això que ha assegurat que els partits d'esquerres que defensen la independència compten amb el seu "respecte" i tota la seva "voluntat de diàleg", però no amb la seva "comprensió". De fet, mentre s'estava celebrant el míting, ha irromput un grup de manifestants de l'esquerra independentista que cridaven "Aquesta és la seva democràcia" i que portaven una pancarta amb el missatge 'Orgullosos dels nostres orígens, humiliades pel teu etnicisme'. Era la resposta a les declaracions que Iglesias va fer dimecres a Rubí, on va demanar el vot d'aquells que "no s'avergonyeixen de tenir pares andalusos i avis extremenys". Un dels manifestants ha assegurat que volien que Pablo Iglesias es disculpés entrant en el joc de PP i Ciutadans buscant fractures on no n'hi ha.

El líder de Podem ha seguit reivindicant que no poden parlar de sobirania "aquells que privatitzen o redueixen el nombre de metges" i ha defensat la "Catalunya de l'extraradi" davant el projecte "de les 500 famílies de cognoms il·lustres" que vol impulsar Mas.

Amb tot, Iglesias ha reivindicat que Podem escolta les reivindicacions dels catalans però que per celebrar un referèndum primer "cal fer fora els corruptes". "És incompatible treballar per una Catalunya millor i fer Mas president", ha assegurat.

El candidat de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, per la seva banda, ha lamentat que la "Catalunya que somia Mas, de llibertats en té poques i de negocis per als seus amics en té molts" i ha reivindicat, de nou, que cal celebrar "un referèndum amb garanties" que inclogui els que es van manifestar durant la Diada i també aquells que no volen la independència però volen un canvi.

Rabell ha animat l'electorat demanant que somriguin perquè està convençut que "es menjaran els torrons" sense Rajoy a la Moncloa. No s'ha estat, a més, d'entonar una cançó: "'Aunque venga Berlusconi, aunque venga Tony Blair, que se vayan todos juntos y se lleven al PP'". A més, ha acusat Mas i el seu entorn de considerar que "els pobres són pobres perquè no es lleven prou d'hora".

stats