Política 06/07/2015

Les territorials urgeixen la reactivació del Pacte Nacional pel Dret a Decidir

Una desena de representants dels pactes han acordat avui un manifest que aquest dimarts enviaran al president del Pacte Nacional, Joan Rigol, perquè valori una convocatòria per fer una crida davant l'excepcionalitat del 27-S

Marc Colomer
1 min
UNITAT DE MÍNIMS 
 El PNDD es va reunir per últim cop el 6 de març per segellar la unitat de mínims.

BarcelonaPressió de les taules territorials pel dret a decidir per forçar la reactivació urgent del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, que integra més de 3.000 entitats del país. Representants d'una desena de territorials del Pacte liderats per la taula de Barcelona s'han reunit aquest dilluns a l'Ateneu Barcelonès, tal com ja va avançar l'ARA, i han acordat un manifest que faran arribar aquest dimarts al president del Pacte Nacional, Joan Rigol, perquè valori convocar una reunió "urgent" del plenari per forçar una "crida" davant l'"excepcionalitat" del 27-S.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons les fonts consultades presents en la reunió, el text no demana explícitament un posicionament sobre el "caràcter plebiscitari" del 27-S, sinó que opta per referir-se a l'"excepcionalitat" de la convocatòria per evitar així l'eventual rebuig dels sectors partidaris del dret a decidir que, com ICV o CCOO, rebutgen el caràcter plebiscitari del 27-S.

La "vigència del pacte"

Sí que volen reivindicar la vigència del Pacte Nacional i el seu "poder transversal de convocatòria" perquè faci una "crida" al país de cara a les eleccions del 27-S. Moviments de fons en el flanc sobiranista quan falten poc menys de 3 mesos per a les eleccions al Parlament. El Pacte Nacional es va reunir per últim cop el 6 de març i, en un exercici d'equilibris impossibles, va acordar una declaració genèrica davant el rebuig dels actors sobiranistes contraris al caràcter plebiscitari del 27-S.

stats