PAÍS BASC

Manifestació multitudinària a Bilbao per reclamar l'acostament dels presos d'ETA a Euskadi

La protesta ha estat convocada per entitats socials i sindicals abertzales i van ser autoritzada a última hora pel jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz

Milers de persones participen aquest dissabte a la tarda en la manifestació que reclama l'acostament dels presos d'ETA al País Basc i la fi de la política de dispersió penitenciària que fa dècades que s'aplica.

La protesta, que va ser autoritzada ahir al migdia pel jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz, ha començat al centre de Bilbao cap a dos quarts de sis de la tarda. A la capçalera, s'hi llegeix el lema Presos bascos a Euskal Herria amb tots els drets, fem el pas.


Hi participen dirigents de formacions polítiques com ara el secretari general d'Eusko Alkartasuna, Peio Urizar i el líder d'Aralar, Patxi Zabaleta. També encapçalen la marxa Alternatiba i Abertzaleen Batasuna, del País Basc del Nord.

D'altres assistents coneguts de l'esquerra abertzale i Batasuna són Txelui Moreno, Tasio Erkizia, els advocats Jone Goirizelaia i Íñigo Irun, i l'alcaldessa de Hernani, Marian Beitialarrangoitia.

Etiquetes

Més continguts de