PAÍS BASC
Política 08/01/2011

Manifestació multitudinària a Bilbao per reclamar l'acostament dels presos d'ETA a Euskadi

La protesta ha estat convocada per entitats socials i sindicals abertzales i van ser autoritzada a última hora pel jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz

Efe
1 min

BilbaoMilers de persones participen aquest dissabte a la tarda en la manifestació que reclama l'acostament dels presos d'ETA al País Basc i la fi de la política de dispersió penitenciària que fa dècades que s'aplica.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La protesta, que va ser autoritzada ahir al migdia pel jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz, ha començat al centre de Bilbao cap a dos quarts de sis de la tarda. A la capçalera, s'hi llegeix el lema Presos bascos a Euskal Herria amb tots els drets, fem el pas.

Hi participen dirigents de formacions polítiques com ara el secretari general d'Eusko Alkartasuna, Peio Urizar i el líder d'Aralar, Patxi Zabaleta. També encapçalen la marxa Alternatiba i Abertzaleen Batasuna, del País Basc del Nord.

D'altres assistents coneguts de l'esquerra abertzale i Batasuna són Txelui Moreno, Tasio Erkizia, els advocats Jone Goirizelaia i Íñigo Irun, i l'alcaldessa de Hernani, Marian Beitialarrangoitia.

stats