POLÍTICA
Política 20/02/2012

La Generalitat Valenciana va pagar 380.000 euros a l'Instituto Nóos i va retornar 123 factures per 2 milions

El pagament va ser destinat a l'organització dels Jocs Europeus a València, que no es van arribar a celebrar

Efe
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } L'ex-sotssecretària de Presidència de la Generalitat Valenciana, Isabel Villalonga, va autoritzar el pagament de 380.000 euros a l'Instituto Nóos –presidit per Iñaki Urdangarin– per un informe sobre la celebració dels Jocs Europeus a València i li va tornar 123 factures, valorades en dos milions, que no va estimar justificar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Villalonga és actualment funcionària de la delegació del govern al País Valencià i en el seu període com a alt càrrec valencià va autoritzar el pagament de 380.000 euros a l'institut presidit per Iñaki Urdangarin per la realització d'un estudi per organitzar a València una competició inèdita anomenada Jocs Europeus, que mai es va arribar a celebrar.

Davant la possible imputació de Villalonga en el cas Nóos, la delegada del govern al País Valencià, Paula Sánchez de León, ha assegurat que mantindrà Villalonga en el seu lloc perquè no hi ha imputació judicial i perquè confia "en la seva integritat sense cap tipus de matís". La imputada va explicar en la seva declaració al ministeri públic que va retornar 123 factures a l'Instituto Nóos que sumaven un import proper als dos milions d'euros, en considerar que el pagament no estava degudament justificat. D'altra banda, segons les fonts consultades per Efe, el pagament realitzat per l'ex-sotssecretària està justificat i auditat.

stats