Política 18/04/2012

Les diputacions de l'Estat defensen el retorn del 26% de competències impròpies per ser més eficaces

Les corporacions provincials reclamen que no desapareguin els municipis de menys de 10.000 habitants i es reivindiquen com l'administració menys endeutada

Acn
1 min

València p { margin-bottom: 0.21cm; } Les diputacions de l'estat espanyol han defensat aquest dimecres que amb el retorn del 26% de competències atribuïdes que li són impròpies s'evitarien duplicitats i s'aconseguiria una administració més eficaç. Aquesta ha estat una de les conclusions de la reunió de la comissió de diputacions de la federació de municipis i províncies de l'Estat on s'ha consensuat un document base del que sortirà l'anomenada 'Declaració de València' en què es reclama a l'Estat que enforteixi institucionalment les diputacions i les modernitzi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Entre les reivindicacions es troba el manteniment de les administracions dels municipis de menys de 10.000 habitants, on hi juguen un paper molt important aquestes corporacions. En ple debat sobre el paper de les institucions i les competències que ha d'assumir cada administració, la comissió de diputacions, cabilds i consells insulars de la Federació estatal de municipis i províncies (FEMP) ha consensuat aquest dimecres a València un primer document base per lliurar al govern espanyol de maner prèvia a l'elaboració de la llei de governs locals.

Aquest document serà ratificat el pròxim 3 de maig i posteriorment portat al govern espanyol, segons que ha explicat el president de la comissió, Alfonso Rus, president de la Diputació de València. En relació al plantejament de la desaparició d'aquells municipis amb menys de 10.000 habitants, Rus ha assegurat que "no es tracta de desaparèixer sinó de gestionar i en aquest moments els ajuntaments s'estan gestionant gràcies en la seva majoria gràcies a les diputacions que els estem ajudant a nivell de serveis i econòmic".

stats