POLÍTICA
Política 01/02/2011

Esquerra xifra en 20.000 milions l'espoli fiscal del País Valencià

Ho conclou el document 'Valencià: paga i calla. El preu d'ofrenar noves glòries a Espanya' que ha presentat avui ERPV

Acn
2 min

ValènciaEsquerra Republicana del País Valencià (ERPV) denuncia al document 'Valencià: paga i calla. El preu d'ofrenar noves glòries a Espanya' que l'espoli fiscal per als valencians suma 19.607 milions l'any. El president d'ERPV, Agustí Cerdà, ha valorat el text indicant que "Espanya no és un bon negoci per als valencians" i considera que "la situació afecta a tots els qui viuen i treballen al País Valencià, indiferentment de la llengua que parlen, la religió, o el partit que voten".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons les dades d'aquest informe "el País Valencià continua patint una doble espoliació ja que, per una part pateix el dèficit fiscal resultat de la diferència entre els impostos (fruit de l'esforç, la creativitat i la feina dels valencians) i les inversions que l'Estat espanyol retorna, xifrada en 6.422 milions d'euros a l'any". El text també conclou que "el País Valencià hauria de rebre inversions en virtut de la solidaritat interterritorial per trobar-se lluny de la mitjana estatal en riquesa (PIB per habitant), any rere any continuem contribuint a aquesta solidaritat. Aquesta segona espoliació suposa una pèrdua de recursos de 13.185 milions d'euros a l'any".

Amb la suma d'aquests 19.607 milions l'any, els valencians superararien més de 3.000 milions els pressupostos que ha presentat el govern valencià per aquest 2011. El document planteja que amb aquests diners hi hauria una millora dels "serveis públics, es podria reindustrialitzar el País Valencià, fer infraestructures essencials (com l'eix ferroviari Gandia-Dénia i la millora del de Xàtiva- Alcoi), etc.".

El president d'Esquerra-País Valencià, Agustí Cerdà, ha valorat el document remarcant que "hem de tenir molt present que Espanya no és un bon negoci per als valencians, i que ens costa pràcticament 20.000 milions d'euros cada any que podríem invertir en la nostra qualitat de vida". El president d'ERPV conclou que "a l'hora de pagar un peatge, d'estudiar en barracons o de no tenir accés a una sanitat de qualitat no et pregunten quina llengua parles".

stats