Política 18/09/2019

Paluzie creu que "potser cal augmentar el nivell de conflicte" a Catalunya per "generar una reacció" de la UE

La presidenta de l'ANC defensa una actitud "no-violenta", però reconeix que la situació actual "no és suficient" perquè les institucions europees actuïn

Acn
1 min
Paluzie creu que "potser cal augmentar el nivell de conflicte" a Catalunya per "generar una reacció" de la UE

Brussel·lesLa presidenta de l'ANC Elisenda Paluzie creu que "potser cal augmentar el nivell de conflicte" a Catalunya per "generar una reacció" de la Unió Europea, però defensa que l'actitud sempre ha de ser "no-violenta". "L'actual nivell de conflicte no és suficient perquè les institucions europees actuïn", ha admès en una conferència sobre autodeterminació a Brussel·les.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Paluzie ha assegurat que pensaven que la violència policial durant el referèndum de l'1-O "no seria acceptada a l'Europa del segle XXI". "Ens vam equivocar", ha reconegut. Així, Paluzie ha afirmat que l'independentisme ha après que "el llindar" de conflicte que la UE pot acceptar és "més baix" del que pensaven.

Paluzie ha defensat en reiterades ocasions la via unilateral per aconseguir la independència i s'ha desmarcat de la via acordada amb l'Estat per aconseguir un referèndum pactat. De fet, la presidenta de l'ANC va explicar recentment en una entrevista a l'ARA que quan l'independentisme "ha cregut" en el diàleg és quan "l'Estat ha guanyat".

stats