Política 06/07/2015

La ikurriña presideix el balcó de l'Ajuntament de Pamplona durant el 'sanfermines' per primer cop

L'acció l'ha liderat l'alcalde de la capital navarresa, Joseba Asirón, d'EH Bildu, que va accedir a l'alcaldia després de les eleccions del 24 de maig

Europa Press
1 min
Moment en què la ikurriña és penjada a la façana de l'ajuntament / EFE

PamplonaLa ikurriña està present aquest dilluns al balcó de l'Ajuntament de Pamplona durant el llançament del 'txupinazo' dels 'sanfermines' d'enguany, ja que ha estat hissada al costat de les banderes oficials que habitualment estan a la façana, és a dir, la bandera de Pamplona, la de Navarra, la d'Espanya i la d'Europa. L'acció l'ha liderat l'alcalde de la capital navarresa, Joseba Asirón, d'EH Bildu, que va accedir a l'alcaldia després de les eleccions del 24 de maig.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, Asirón ja va anunciar que la ikurriña estaria present "d'una manera o altra, respectant la legalitat vigent, m'agradi o no". Aquest fet ha provocat el malestar a Unió del Poble Navarrès, que era el partit que presidia l'alcaldia fins la constitució dels nous consistoris, el 13 de juny. La llei de símbols de la comunitat no contempla la col·locació d'aquesta bandera.

La presència o no de la ikurriña en l'inici dels 'sanfermines' ha estat en els últims anys objecte de polèmica. Cal recordar per exemple que als de 2013 un grup de persones va col·locar una ikurriña gegant sobre la plaça de l'Ajuntament, al davant del balcó des del qual s'anava a llançar el chupinazo.

stats