Política 18/11/2014

La CUP està en “permanent sospita” per la “probabilitat” d’un pacte entre elits catalanes i espanyoles

El diputat Quim Arrufat assegura que el "soroll de sabres" a la Fiscalia evidencia una "nul·la separació de poders" a l'estat

Laia Vicens / Núria Orriols
1 min

BarcelonaEl diputat Quim Arrufat ha assegurat, aquest dimarts en una roda de premsa al Parlament, que la CUP està en "sospita permanent" per la "probabiliat" d'un pacte entre les elits catalanes i espanyoles, per gestar un "nou encaix" amb l'estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ho ha dit arran de les declaracions del portaveu del Govern, Francesc Homs, sobre una trobada entre el president de la Generalitat i Rajoy, que Homs ha convidat a mantenir el 29 de novembre, en la visita del president espanyol a Catalunya. "Estem en permanent sospita quan es produeixen trobades per arribar a un nou pacte", ha dit, però Arrufat ha reconegut que, a mesura que el procés avança és "més difícil" arribar a un acord a les esquenes de la ciutadania.

Sobre les discrepàncies entre la Fiscalia catalana i espanyola, Arrufat ha dit que el "soroll de sabres" evidencia la "politització" de les estructures polítiques i una "nul·la separació de poders" a Espanya. També ha afirmat que després del 9-N, el president del govern de l'estat, Mariano Rajoy, està "més que mai en entredit" i que posa sobre la taula que a Madrid, el cap de l'executiu espanyol comença a tenir "enemics" a les seves files.

stats