Política 07/10/2014

El Parlament votarà aquest dimecres per evitar que els ciutadans assumeixin la indemnització a la promotora del Castor

La proposta de resolució de CiU, que es debatrà a la Comissió d'Empresa i Ocupació, reclama el desmantellament total de les instal·lacions i la depuració de responsabilitats

Acn
2 min
Sessió del Parlament, aquest dijous./ ACN

BarcelonaEl Parlament es pronunciarà aquest dimecres sobre el pagament de 1.350 milions d'euros a la promotora del projecte Castor, Escal UGS -en mans d'ACS-, arran el tancament i extinció de la concessió aprovada pel consell de ministres -una operació que pot suposar un cop de 3.500 milions d'euros per als consumidors de gas i contribuents-. CiU ha presentat una proposta de resolució, que serà debutada i votada a la Comissió d'Empresa i Ocupació, perquè el govern espanyol "trobi la solució necessària per evitar" que aquestes "compensacions" puguin "repercutir sobre els ciutadans o els consumidors de gas". El text reclama també el "desmantellament total" de les instal·lacions i la depuració de responsabilitats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb la moció, CiU vol mostrar la seva "insatisfacció" davant la gestió del projecte i de la crisi sísmica per part del Ministeri d'Indústria. "Només deixen aturada sense activitat la planta, però en cap moment ens asseguren el desmantellament, tant marítim com terrestre, que des de sempre s'ha demanat per la gent del territori, pel Govern a les Terres de l'Ebre i per part dels alcaldes de les poblacions afectades", ha argumentat la diputada Annabel Marcos. "El territori continua amb indignació i preocupació", afegeix, recordant l'efecte de l'anunci de la multimilionària indemnització "que repercutirà en els ciutadans".

El text presentat per CiU reclama, a més, "el desmantellament total de la planta marítima com de la planta terrestre". També advoca per depurar "les responsabilitats tècniques i polítiques a través de la Comissió Europea, en el supòsit de que s'hagin produït activitats incompatibles amb les directrius europees sobre normes comunes per al mercat interior del gas".

Marcos també ha censurat la "manca de transparència" per part del ministre d'Indústria, José Manuel Soria. "No ens han informat degudament, no ens han aportat la documentació reclamada per part del Govern i no s'han tingut en compte les peticions que s'han fet des del territori", ha retret. "S'ha obviat i menystingut al Govern i als ciutadans de l'Ebre", ha tancat.

stats