El Parlament durà a la Fiscalia l'amenaça d'un empresari de pagar el segrest de Puigdemont

La mesa acorda elevar-ho al ministeri fiscal tot i que l'informe dels lletrats no ho preveia

La mesa del Parlament ha acordat aquest dimarts traslladar a la Fiscalia l'amenaça que va fer a l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont un empresari, que va oferir 100.000 euros a qui el segrestés. La decisió s'ha pres amb els vots a favor de JxCat i ERC, i la negativa de Cs i el PSC, segons han informat fonts parlamentàries a l'ACN, i malgrat que els lletrats de la cambra havien desaconsellat fer aquest pas. En un informe, els lletrats concloïen que el reglament no preveu garantir la protecció jurídica als diputats.  Al saber que Puigdemont havia demanat empara a la mesa del Parlament, l'empresari que va llançar l'amenaça va doblar la seva oferta, fins als 200.000 euros.

L'expresident Carles Puigdemont havia demanat per carta a la mesa que li oferís empara legal "com a membre del Parlament" després que Gerard Bellalta, un empresari vinculat a l'extrema dreta, oferís una recompensa a qui el segrestés. No obstant això, els serveis jurídics van elaborar una nota firmada pel lletrat major, Joan Ridao, que sosté que el reglament de la cambra no regula "cap dret ni cap mecanisme específic que prevegi l'actuació de la cambra per garantir 'ad extra' tant la protecció jurídica com l'exercici de les prerrogatives dels seus membres".

L'escrit jurídic també assenyala que en el marc dels treballs per reformar el reglament "s'han plantejat algunes propostes orientades a preveure aquesta possibilitat".

Puigdemont sol·licita empara al Parlament per l'amenaça d'un empresari de pagar el seu segrest

Més continguts de