Política 29/05/2019

El Parlament escull Joan García com a vicepresident segon i Laura Vílchez com a secretària tercera

ERC, JxCat i la CUP no han votat els de Cs i han optat per Forcadell

Uma Oca
2 min
El Parlament escull a Joan García com a vicepresident segon i a Laura Vílchez com a secretària tercera

BarcelonaEl Parlament ha escollit aquest dimecres el diputat de Ciutadans Joan García González com a vicepresident segon de la mesa de la cambra. García ha aconseguit 56 vots a favor dels 131 vots totals, amb 61 nuls i 6 en blanc.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Esquerra Republicana de Catalunya, JxCat i la CUP han anunciat que han votat el nom de Carme Forcadell per protestar, assumint que això suposa un vot nul perquè l’expresidenta de la cambra empresonada no és diputada. A més a més han sortit els noms d’altres presos polítics i exiliats, com Carles Puigdemont o Raül Romeva, que no poden ser escollits donada la seva situació i han estat també considerats vots nuls. El diputat de la formació taronja substitueix José Maria Espejo-Saavedra, del mateix partit, que ha estat escollit diputat al Congrés.

En el mateix ple per escollir el vicepresident segon de la mesa, l’hemicicle del Parlament de Catalunya ha fet una segona ronda de votacions per escollir el secretari tercer de l'òrgan. Els membres de la cambra han votat Laura Vílchez per ocupar el lloc de Joan García, ara amb un nou càrrec. Proposada per la formació taronja, ha aconseguit 56 vots a favor, i hi ha hagut 50 nuls i 16 en blanc.

D’aquesta manera, la composició de la mesa que representa les majories de la cambra compta amb dos membres de Ciutadans perquè és la formació principal –tal com es va establir a l’inici de la legislatura–. Els altres membres segueixen sent els mateixos, amb el republicà Roger Torrent com a president, els diputats de JxCat Josep Costa i Eusebi Campdepadrós com a vicepresident i com a secretari primer respectivament; els socialistes tenen de representant el diputat David Pérez com a secretari segon i els republicans Adriana Delgado com a secretària quarta.

stats