PLE DEL PARLAMENT
Política 23/02/2011

El Parlament tomba una moció del PSC que reclamava mantenir l'impost de successions

CiU reitera que el vol suprimir mentre que els socialistes creuen que és "inoportú" en un moment de crisi

Acn
2 min

BarcelonaEl Ple del Parlament ha rebutjat aquest dimecres una moció presentada pel PSC que reclamava no sotmetre a la cambra catalana cap projecte per modificar la normativa vigent que regula l'impost de successions i donacions. La proposta ha topat amb l'oposició de CiU, del PPC i de SI. La federació nacionalista ha reiterat la seva voluntat de suprimir l'impost de successions, mentre que des del PSC es considera que ara és "inoportú". ERC i ICV-EUiA han donat suport al punt de la moció que reclamava mantenir l'impost, mentre que els populars han demanat al Govern que, a més de suprimir successions, també eliminin el de donacions. C's s'ha abstingut en la votació. La iniciativa del PSC reclamava no sotmetre al Parlament cap projecte de modificació de la normativa vigent que regula aquest impost 'per tal de mantenir les previsions de recaptació pels exercicis 2011 i següents'. També demanava dur a terme les actuacions necessàries per garantir el nivell d'ingressos provinents dels impostos sobre el què la Generalitat "té capacitat normativa" amb l'objectiu d'evitar "qualsevol reducció de la despesa en l'àmbit de les polítiques socials i de reactivació de l'activitat productiva".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El primer punt, el manteniment de l'impost, ha tingut els vots en contra de CiU, el PPC i SI, l'abstenció de C's i els vots a favor del PSC, ERC i ICV-EUiA. El segon només ha rebut els vots a favor de socialistes i ecosocialistes, ja que hi ha hagut grups, com ERC, C's i SI, que han interpretat que s'obria la porta a apujar impostos, una interpretació que els socialistes han negat. A més, els republicans han presentat una esmena -no acceptada pel PSC- on demanaven negociar amb el govern espanyol per "garantir el nivell d'ingressos", per exemple, amb el fons de competitivitat.

La diputada del PSC Rocío Martínez Sampere ha assegurat que l'eliminació de l'impost de successions és "injust" i ha recordat que l'anterior Govern ja el va reformar perquè no paguessin "el 94% de la població". A més, la diputada socialista considera que és "inoportú" i "indecent" que aquesta eliminació es faci ara, en plena crisi econòmica, quan el Govern "demana sacrificis importantíssims a la població i es parla de retallades". Martínez Sampere creu que "ningú entendrà" que es faci una reforma per "beneficiar a un 6% de la població més rica" al mateix temps que "es perjudica al conjunt de la població".

stats