Política 06/06/2013

El Parlament veu un possible atac a "la llibertat del debat polític" en la suspensió de la declaració de sobirania

La cambra envia al TC les al·legacions perquè aixequi la suspensió. Argumenta que és un "text sense efectes jurídics" i una "manifestació de llibertat d'expressió"

Acn / Ara
1 min

BarcelonaEl Parlament ha enviat aquest dijous al Tribunal Constitucional les al·legacions a la suspensió de la declaració de sobirania. La cambra catalana reclama a l'alt tribunal que aixequi la suspensió i rebutgi la impugnació que demana el govern espanyol, ja que la declaració de sobirania "expressa una voluntat política sense efectes jurídics i es tracta d'una manifestació de llibertat d'expressió i de l'exercici del pluralisme polític".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'escrit del Parlament assegura que la declaració de sobirania vol expressar "una voluntat política per iniciar un procés polític” i que, per tant, "no està limitada pel principi de legalitat constitucional”. Segons l'escrit del Parlament la resolució "vol convertir un debat polític en un debat jurídic".

A més, les al·legacions també consideren que la suspensió és "una suspensió sense precedents a la jurisprudència del TC i que, portada a l’extrem, pot produir una suspensió de la llibertat de debat polític, en cap cas emparada per la Constitució".

L'escrit assegura que la impugnació només pretén "impedir o bloquejar l’inici d’un projecte polític, legítim i democràtic”.

La declaració es troba sense efecte des del 8 de maig. Els lletrats del Parlament recorden que la resolució no incideix en l'ordenament jurídic i que "només té abast i efectes polítics", per la qual cosa no és preceptiva la intervenció del TC.

stats