Política 22/01/2015

El Parlament insta a eliminar les dietes dels alts càrrecs per assistir a reunions on representin la Generalitat

També reclama garantir que cap sou de cap entitat dependent de Salut superarà el topall del salari del conseller

Anc
1 min

BarcelonaEl Parlament ha aprovat instar el Govern a restringir les retribucions en concepte de dietes que perceben els alts càrrecs de la Generalitat de forma que quan assisteixin a reunions dels òrgans de govern d'ens dependents o integrats en el mateix departament on exerceixin el seu càrrec no generin cap tipus de retribució addicional, ni tampoc quan participin en una trobada per raó del seu càrrec on representin la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La cambra també reclama garantir que aquest 2015 cap sou de les entitats públiques, consorcis i altres entitats que depenen del departament de Salut o del Servei Català de Salut superarà el topall del salari del conseller. Tots els grups ho han avalat excepte CiU, que hi ha votat en contra. En canvi, no ha tirat endavant un punt que reclamava fer públiques les retribucions íntegres anualment percebudes pels alts càrrecs del Departament de Salut i de tots els directius del sector públic sanitari. Ho han rebutjat CiU i ERC. Aquestes mocions arriben setmanes després que l'ARA avancés que set directius de la sanitat pública s'havien apujat el sou el 2014.

Les mocions d'ERC i Ciutadans també reclamen que s'entregui a la comissió de salut un informe amb les conclusions de les inspeccions dutes a terme per la Direcció General d'Ordenació i Regulació Sanitària a l'Hospital Sagrat Cor i a l'Hospital Sant Rafael, per comprovar si realment han subcontractat o no els serveis de rehabilitació i logopèdia.

stats