NOU GOVERN

Mas també vol que compareguin els seus consellers

El Govern en ple compareixerà al Parlament per explicar els seus plans

El Consell Executiu es reunirà tots els dimarts a les 10, com fins ara. La compareixença de Mas al Parlament -ja sigui al ple o en comissió- la fixa la llei, que no estableix la dels consellers. Malgrat això, Mas vol que compareguin

El president de la Generalitat, Artur Mas, i els seus onze consellers compareixeran a partir de gener a petició pròpia al Parlament, per donar explicacions de l'estructura i dels plans dels seus respectius departaments. Així ho han avançat fonts del Govern, després que el nou executiu que presideix Artur Mas s'hagi reunit per primera vegada al Palau de la Generalitat després de l'acte de presa de possessió dels onze consellers.

La reunió, que s'ha prolongat per espai d'una hora i mitja, ha servit no només per fer les presentacions respectives dels integrants del nou Govern, sinó també per aprovar ja el nomenament dels secretaris generals de cada departament. A partir de la setmana que ve, les reunions del Consell Executiu se celebraran els dimarts a partir de les 10.00 hores, el mateix dia que les convocava el tripartit.

Una de les primeres accions de Mas serà sol·licitar la seva pròpia compareixença al Parlament, que podria fer-se en una comissió parlamentària i no en el ple; de fet, José Montilla va comparèixer el 2006 a la comissió parlamentària d'Assumptes Institucionals. La compareixença del president de la Generalitat per donar explicacions de la creació i configuració del seu Govern és preceptiva per llei: ho recull l'article 9 de la llei d'organització, procediment i règim jurídic de l'administració de la Generalitat.

El que no és obligat és la compareixença dels consellers, però en aquest cas Mas sí que vol que hi acudeixin -cadascun davant la comissió parlamentària corresponent al seu departament- a explicar la seva estructura i els seus plans en seu parlamentària.

Més continguts de