Política 22/01/2015

El Parlament fa una declaració institucional de condemna pels atemptats terroristes de París i guarda un minut de silenci

La cambra ha rebutjat "tot atac als drets individuals i col·lectius i a la lliure expressió, religió o ideologia"

Acn
1 min
El Parlament de Catalunya durant el debat de política general del 2013 / PERE VIRGILI

BarcelonaEl Parlament ha fet aquest divendres una declaració institucional de condemna pels atemptats terroristes a París contra el setmanari satíric 'Charlie Hebdo' i un supermercat 'kosher' i, posteriorment, el ple ha guardat un minut de silenci. En la declaració, la cambra ha expressat la seva solidaritat i la del poble de Catalunya amb les víctimes, les seves famílies i companys i ha rebutjat "tot atac a la vida humana, als drets individuals i col·lectius i a la lliure expressió, religió o ideologia".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La declaració ha estat llegida pel secretari primer de la mesa, Pere Navarro, i subscrita pels set grups parlamentaris. La cambra ha expressat la seva oposició "a qualsevol estratègia de fracturar la societat i confrontar les persones per raons d'ètnia o religió" i, en aquest sentit, ha rebutjat de ple l'objectiu últim dels atacs comesos a París, "així com qualsevol atac contra símbols i persones innocents de religió musulmana".

El cònsol general de França a Barcelona, Edouard Beslay, i el president de la Comunitat Israelita de Barcelona, Uriel Benguigui, han seguit la lectura de la declaració des del saló de sessions. En acabar la declaració, el ple del Parlament ha fet un minut de silenci.

stats