Publicitat
Publicitat

PLE DEL PARLAMENT

El Parlament aprova la reforma de les fundacions amb els vots favorables de CiU i PP

L'oposició retreu al Govern que ara serà més fàcil que es repeteixi el cas Palau a causa de la "desregularització" d'aquestes entitats

El Parlament ha aprovat aquest matí el projecte de llei de reforma del tercer llibre del codi civil que regula les fundacions amb els vots a favor de CiU i PP. Els dos partits, per mitjà de les diputades Elena Ribera i María José García Cuevas, han defensat que la reforma va encaminada a "disminuir les traves administratives" que afecten a les fundacions. La resta de partits hi ha votat en contra.

L'oposició ha vist en aquesta llei l'augment de possibilitats que es repeteixin casos com el del Palau de la Música. "Això és com si relaxes el codi de circulació i, a més, poses menys policia a les carreteres", ha resumit Pere Aragonès, diputat d'ERC. Salvador Milà, d'ICV, ha insistit que el seu partit no és partidari d'augmentar les normes sobre les fundacions, sinó de reforçar-ne "la seguretat jurídica".

Des de Solidaritat, Alfons López Tena ha advertit que la reforma de la llei tindrà poca durada en el temps i que caldrà canviar-la aviat. "Incrementa la possibilitat de fer servir les fundacions com a pantalla per a altres activitats", ha alertat el diputat de Solidaritat Catalana.

21D

Més continguts de